حتماً مهمترین جنبه از برنامۀ توسعۀ موثر ارتباطی (مانند تلاشهای برنامهریزی شدۀ تبلیغاتی) همان فرآیند درک پاسخِ گیرنده (مصرفکننده) است که ممکن است از طریق مشاهدۀ یک رفتار خاص از سوی وی (مانند خرید محصول) صورت گیرد.
در بسیاری از موارد، هدف بازاریاب تنها ایجاد آگاهی از وجود شرکت یا نام تجاری است و پس از آن محصولات مطرح میشوند. مواردی هم وجود دارد که بازاریاب برای انتقال اطلاعات و دانش به مصرفکنندگان، تغییر نگرش نسبت به نام تجاری و یا تغییر رفتار آنها فعالیت میکند.
طبق تجربیاتی که تاکنون بدست آمده است، فروشندگان مختلف، معمولاً مصرفکنندگان را به سمتِ دادن پاسخهای مشخصی به کنش بازاریابان در طول زمان برنامهریزی شده، هدایت میکنند. چهار مدل از تکرار شدهترین و شناختهشدهترین مدلها در زیر آمده است که مطالعۀ آنها نه تنها در جهت ارزیابی اثربخشی برنامههای ارتباطی (تبلیغات) بسیار حائز اهمیت است، بلکه قدرت تحلیل و پیشبینی واکنشها را افزایش میدهد.
مدل AIDA معمولترین شیوۀ هدایت مشتریان و توسعۀ بازاریابی است که مشتریان را از مسیر توجه، علاقه، میل و عمل هدایت میکند. فروشنده ابتدا درصدد جلب توجه مشتری برمیآید و سپس علاقۀ وی را به محصول یا خدمات شرکت برمیانگیزاند. او پس از برآورد شرایط، در مشتری ایجاد میل به نیاز و خرید محصول میکند. در این مدل، عمل به معنی ایجاد یک تعهد خرید و در نهایت بسته شدن فرآیند فروش است که در حقیقت مهمترین و شاید سختترین مرحله از انجام کار باشد.
استینر و لاویج در حوزه بررسی چگونگی عملکرد تبلیغات، مدل داگمار را پایهریزی کردند. بر مبنای این مدل انتظار میرود تبلیغات منجر به آگاهی، دانش، تمایل، ترجیح، مجاب شدن و خرید شود. این مدل پیچیدهتر از مدل AIDA میباشد. سلسله مراتب تاثیرات[1] مصرفکننده را از ایستگاه آگاهی اولیه، از یک محصول یا خدمات تا ایستگاه خرید واقعی ارزیابی میکند. در این مدل فرض بر آن است که اثرات تبلیغات در بیش از یک دورۀ زمانی رخ میدهد و معمولاً ارتباطات بازاریابی منجر به پاسخ فوری و خرید نمیشود بلکه مراحل مختلفی باید طی شود و مصرفکننده پله پله از آنها گذر کند. این مدل پایه و اساس تنظیم اهداف و اندازهگیری تاثیر تبلیغات در بسیاری از شرکتهاست.
مدل پذیرش نوآوری یا ابداع[2] روش کار برای معرفی یک نوآوری را ارزیابی میکند. این مدل نشان میدهد که یک مصرفکننده با عبور از چه مراحلی، تصمیم میگیرد تا از یک محصول یا خدمات جدید استفاده کند. مانند تمامی مدلها، در این مدل نیز مصرفکننده با گذر از مراحل مختلفی در نهایت به مرحلۀ خرید محصول جدید میرسد. آگاهی، علاقه، ارزیابی، آزمودن و پذیرش مراحل مختلف این مدل سلسله مراتبی هستند. مرحله آزمودن عامل تفاوت این مدل از دیگر مدلها است که امکان تجربه کردن عملی محصول را فراهم میآورد. معمولاً شرکتهای ارائه دهندۀ محصولات و خدمات جدید با چالش ایجاد آگاهی و علاقه در بین مصرفکنندگان روبرو هستند و پس از گذراندن این مرحله میتوانند مصرفکنندگان را متمایل به آزمایش و ارزیابی محصول نمایند. بهترین راه برای ارزیابی یک محصول جدید از طریق استفاده و آزمایش عملکرد آن است که بازاریابان با استفاده از نمایش محصول یا استفاده آزمایشی از آن در نمایشگاهها و با تشویق بر مصرف مشتریان با حداقل تعهد آنها به خرید، آنرا اجرا و نظرات مثبت و منفی مصرفکنندگان را جمعآوری میکنند.
در نهایت مدل سلسله مراتبی آخر که بدان میپردازیم، مدل پردازش اطلاعات[3] بر تاثیرات تبلیغات که توسط مک گوئیر خلق شده است. در این مدل فرض بر این است که مصرفکننده در یک موقعیت مناسب اطلاعاتی از محصول است و در واقع تبلیغات برای وی یک پردازشکنندۀ اطلاعات یا یک حلال مشکلات است. مکگوئیر مجموعهای از مراحل را نشان میدهد که یک مصرفکننده (گیرنده) سلسله مراتبی از پاسخها را برای حل مسئله دریافت میکند. این مدل شباهت فراوانی به مدل سلسله مراتب تاثیرات دارد. ایجاد توجه و آگاهی و دانش و بازده آن منجر به ایجاد میل میشود. تنها مرحلهای که در این مدل وجود دارد و در مدلهای دیگر یافت نمیشود، مرحلۀ حفظ اطلاعات و یا توانایی گیرنده برای یادآوری و نگهداری از آن بخش از اطلاعات است که بعنوان راهحل مسئله میپذیرد و برای وی معتبر است. این مرحله بسیار حایز اهمیت است زیرا مصرفکننده در هنگام دریافت اطلاعات از یک برنامه ترویج ، اقدام به خرید نمیکند بلکه لازم است بعداً از حافظه خود برای یادآوری آنچه که راهحل مشکل خود میداند، استفاده نماید. مدل پردازش اطلاعات میتواند یک روش موثر و چارچوب مشخص برای برنامهریزی و ارزیابی اثرات یک کمپین تبلیغاتی باشد.
در مدلهای سلسله مراتبی، هر مرحله، پاسخ به یک متغیر وابسته است که ممکن است به عنوان یک هدف از فرآیند ارتباطی تلقی شود. بنابراین در هر مرحله میتوان اثربخشی موردنظر را اندازهگیری نمود و ارائۀ تبلیغات را با توجه به بازخورد اثربخشی و بر اساس استراتژیهای مختلف طراحی نمود تا مصرفکننده به سمت هدف نهایی (خرید) هدایت گردد.
[1]. hierarchy of effects model
[2] . innovation adoption model
[3] . information processing model
Элвис Пресли, безусловно, один из наиболее влиятельных музыкантов в истории. Родившийся в 1935 году, он стал иконой рок-н-ролла благодаря своему харизматичному стилю и неповторимому голосу. Его лучшие песни, такие как “Can’t Help Falling in Love”, “Suspicious Minds” и “Jailhouse Rock”, стали классикой жанра и продолжают восхищать поклонников по всему миру. Пресли также известен своими выдающимися выступлениями и актёрским талантом, что сделало его легендой не только в музыке, но и в кинематографе. Его наследие остается живым и вдохновляет новые поколения артистов. Скачать музыку 2024 года и слушать онлайн бесплатно mp3.
Море Крым
Майор Гром 2024
Your blog is a breath of fresh air in the often stagnant world of online content. Your thoughtful analysis and insightful commentary never fail to leave a lasting impression. Thank you for sharing your wisdom with us.
Hello there, I believe your web site may be having web browser compatibility problems.
When I look at your website in Safari, it looks fine however, when opening in IE,
it’s got some overlapping issues. I just wanted to give
you a quick heads up! Other than that, excellent blog!
Активируйте путь к улучшенной версии себя – перейдите по ссылке на :~:text=%D0%A2%D1%80%D0%B8%20%D0%B4%D0%BE%D0%B3%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B0-